Expositie bij Roesd

Runderland kunst bij Roesd. 

Expositie met kunst waarin rundvee centraal staat. Het thema rund is heel veelzijdig en hoort bij het Westerkwartier, inmiddels zijn er honderden melkveehouders en ruim 16 Runder soorten. Het rund is daardoor bepalend voor het landschap in het gebied.

De expositie bij Roesd bestaat uit Giclée’s door vele kunstenaars in vele stijlen. Van de exacte weergave door Marleen Felius, tot de kleurrijke en expressieve koeien van Geke Steenmetz en Theo Onnes. Maar ook koeien op kunstkaarten en speciaal voor deze tentoonstelling de bijna levensechte houten koeien van kunstenaar Theus de Ruig. Al met al een zeer breed scala aan ‘runderkunst’.

De expositie is te bewonderen tot half juni bij Roesd aan de Holm 34 te Tolbert.

Runderdag zaterdag 6 juni 2015

Deze Runderdag wordt georganiseerd naar aanleiding van de Runderland expositie die momenteel bij Roesd te bewonderen is, een expositie met kunst waarin rundvee centraal staat. Giclée’s van vele kunstenaars van het exacte werk van Marleen Felius tot de kleurrijke en expressieve koeien van Geke Steenmetz en Theo Onnes. Maar ook koeien kunstkaarten en levensechte houten koeien van kunstenaar Theus de Ruig. Al met al een zeer breed scala aan ‘runderkunst’. Runderdag zal plaatsvinden op zaterdag 6 juni van 10 tot 17 uur bij Roesd te Tolbert.

RDL_117_but_aanbod-button-01