Notice: can_display_jetpack_manage_notice used for an anonymous function is verouderd sinds versie , zonder beschikbaar alternatief. in /var/www/vhosts/runderland.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 4443
Cowmazing ’17 – Runderland

Runderland_160329w03_event_cowmazing-2017-ILL

Drie dagen een podium voor het rund

Op de HJC Manege in Tolbert werd in 2014 op Tweede Paasdag, tijdens EiEi Westerkwartier, het Runderlandplein gepresenteerd. Een spelplein dat geheel in het teken van het rund stond. Het was onderdeel van de opening van het recreatieve en toeristische seizoenen er kwamen ruim 3500 enthousiaste bezoekers op af.  Het groeiend enthousiasme voor Runderland-event maakt de uitdaging voor 2017 nóg groter. Cowmazing 2017 komt eraan.

Levensgrote runderspellen, koeienpoppenkast, koeknutselkraam, een mooie verzameling levende koeienrassen, knuffelkalfjes, een schijt-je-rijk-loterij, een doorlopende bioscoop met koeienfilms, een demonstratie met Western paarden en koeien, een podium met een gevarieerd middagprogramma met o.a. line dance demonstraties, verhalenvertellers en levende muziek. Optredens van bekende artieseten en een cowboy- en indianen Foodfestival. Dat is wat je kunt verwachten in Tolbert in 2017.

Cowmazing 2017

Runderland heeft met verschillende ondernemers uit het Westerkwartier het Runderlandplein uitgewerkt naar Cowmazing 2017, een meerdaags event.
Tijdens Cowmazing ’17 wordt het rund in de spotlights zetten, want dat podium heeft het rund niet alleen dik verdient, maar het thema biedt ook oneindig veel mogelijkheden, voor iedereen, om op aan te haken. Runderland heeft de ambitie om Cowmazing te laten doorgroeien naar een landelijke evenement.

De initiatiefnemers hebben verschillende stakeholders bij elkaar gebracht en borgen daarmee een breed draagvlak bij de verschillende gemeenten en de provincie.
Een nieuw opgezette organisatie is verantwoordelijk voor de inhoud, uitvoering en exploitatie van Cowmazing met als belangrijkste doel het stimuleren en promoten en uitbouwen van een cultureel en educatief programma voor een brede doelgroep die wil leren, zien, ervaren, horen, proeven, verkopen en – misschien wel het belangrijkste – gewoon verrast wil worden en plezier wil beleven.

In het kort over de opzet van Cowmazing 2017:
– 3-daagse event / van vrijdag tot en met zondagmiddag.
– Locatie: HJC Manege, de Postwagen en terreinen in Tolbert.
– Doelgroep: jong en oud – burgers, boeren en buitenlui; Economie/Bedrijven; Toerisme/Bezoekers; Leefbaarheid/Bewoners.
– Thema rund – publieksvriendelijk festival met voor elk wat wils:
(rundgerelateerde) wedstrijden, muziek, dans, disco, theater, kamperen, kinderprogramma, levende have, rundermarkt, rund culinair, stunts, kermis,
(bejaarden) bingo …
– Muziek optredens met (inter)nationale artiesten geheel in de rundersfeer.
– Vriendelijke sfeerbeheer;
– Spinoff naar ‘jaarrond’ activiteiten van ondernemers en bewoners in de regio Runderland.

Runderland zoekt o.a. bedrijven, ondernemers en vrijwilligers met een runderhart die willen meewerken aan het neerzetten van dit eigenzinnige evenement.

> stuur je reactie naar Runderland