Notice: can_display_jetpack_manage_notice used for an anonymous function is verouderd sinds versie , zonder beschikbaar alternatief. in /var/www/vhosts/runderland.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 4443
Runderland 2016 – Runderland

Runderland_EiEIWesterkwartier_Kraamposter

CazemierBoerderij op Tweede Paasdag in het teken van Runderland.
Ei Ei Westerkwartier is de start van het recreatieve en toeristische seizoen in het Westerkwartier. Net als vorig jaar is de CazemierBoerderij een verzamellocatie tijdens Ei Ei Westerkwartier op tweede Paasdag (28 maart 2016). De Tolberter boerderij richt zich vooral op Runderland. Wie dus altijd al meer had willen weten én zien van echte runderen kan op Tweede Paadag zij runderhart ophalen.

Koeien, koeien en koeien Runderen zijn de verbindende factor in het Westerkwartier: met het rund wordt de recreatieve waarde van ons mooie gebied naar een nog hoger niveau gebracht. Met als gevolg meer toeristen en recreanten die langer blijven en vaker terugkomen. Dát is de bedoeling van Runderland. Lokale partijen worden aangemoedigd aan te haken bij het veelzijdige thema rund. Dat gebeurt momenteel al volop, op tweede paasdag zijn daar veel voorbeelden van te zien.

Zo is er koeien-kunst te bewonderen van Roesd (Tolbert), zijn er heerlijke runderworsten en runderburgers te proeven van Slagerij Nanning van Wijk (Niekerk) en zijn er Koeien-ijsjes te koop (Cowdies). Ook zijn er leuke runderspellen waarbij kinderen allerlei zaken over runderen leren. Vanzelfsprekend zijn er échte koeien. Kirsten Gorter van Westerkwartier Knuffelkoeien komt met een van haar koeien, uiteraard mag er geknuffeld worden.

Jan Oomkes -voorzitter Ondernemersvereniging Toerisme en Recreatie-tijdens de opening in de Cazemier Boerderij.

Runderland_160318w2_event_EIEIWEsterkwartier_Jan-Oomkes-opening_3950