Notice: can_display_jetpack_manage_notice used for an anonymous function is verouderd sinds versie , zonder beschikbaar alternatief. in /var/www/vhosts/runderland.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 4443
Runderlandplein ’14 – Runderland

Runderland_W_99999_runderlandplein-01
Runderlandplein 2014
tijdens EiEi Westerkwartier

In het Westerkwartier wordt ieder jaar op Tweede Paasdag het EiEi Westerkwartier evenement georganiseerd. Het is de opening van het recreatieve en toeristische seizoen en een presentatie van alles wat er in het gebied te beleven is.
Runderland is sinds 2010 betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe toeristische initiatieven die het Westerkwartier in Groningen ‘ op de kaart moeten zetten’ bij een groter publiek.
In 2014 gaat voor het eerst het Runderlandplein van start: een spelplein dat in het teken van het rund staat. Leer en beleef alles over het rund. En iedereen kan meedoen! Jong en oud kunnen zich vermaken.

Ondernemers met een runderhart maken hier de show. Runderland is een (regio)marketingconcept waarmee activiteiten van de doelgroepen in het gebied, bezoekers, bedrijven en bewoners, door middel van het thema rund en runderachtigen verbonden worden.
Runderland gelooft erin dat professionalisering en samenwerking de sleutel is tot succes. Gezamenlijke ambitie is: meer toeristen, die langer blijven en vaker terugkomen. Aanpak: met elkaar in het Westerkwartier divers en kwalitatief aanbod genereren, intersectoraal samenwerken rond het thema rund.

De potentie blijkt tijdens de show op de HJC Manege. Ruim 3500 enthousiaste bezoekers worden verwelkomt op het Runderlandplein. Hoog tijd voor vervolgstappen voor een ‘verzamelplaats’ van alles wat met runderen te maken heeft. Onderzoek toont aan dat het rund als thema past in het Westerkwartier. Doelstelling van Runderland: mens en rund bij elkaar brengen. Wanneer dat op unieke wijze plaatsvindt kan dat positionerend zijn voor de regio. We doen dat op een manier die onderhoudend, ontspannend en educatief is voor alle leeftijden en alle mensen.

download > Runderland Journaal – 

bekijk > Item RTV Noord over Runderlandplein’14