Notice: can_display_jetpack_manage_notice used for an anonymous function is verouderd sinds versie , zonder beschikbaar alternatief. in /var/www/vhosts/runderland.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 4443
Runderen bekijken – Runderland

SAMSUNG CSC
Runderen bekijken
in het Westerkwartier

Runderland wil het rund eren, want dat heeft het rund dik verdiend.
Dat doen we samen met ondernemers, hobbyboeren en runderliefhebbers. Inmiddels zijn er al ruim zestien verschillende rundersoorten te zien. In de komende jaren wil Runderland dit in het Westerkwartier laten uitgroeien tot ruim tachtig dieren.

We kiezen voor het rund omdat:
– Er op de wereld nog geen plek is waar, exclusief, van alles over rund en runderachtigen bij elkaar te vinden is.
– Het rund al duizenden jaren de mens tot dienst is. Van economische tot spirituele waarde.
– Het rund een grote maatschappelijke relevantie heeft en een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de maatschappij. En nog steeds.
– Het rund in enorme aantallen op deze aarde vertegenwoordigd is en daarmee het belang van zijn bestaan bewijst.
– Runderen zijn van oudsher aanwezig in het Westerkwartier en momenteel leven er bij 700 melkveehouders ruim 60.000 dieren.
– Runderen zijn heel geschikt is als attractie want het is indrukwekkend, maar ook aaibaar, wild en tam, heel divers in uiterlijk qua formaat, kleur, vacht, horens.
– Over runderen is heel veel te vertellen, te ontdekken, etc.

Genoeg redenen voor een permanente presentatie en kijk maar eens mee welke dieren er allemaal al zijn in Runderland.
> Meer runderen en runderactiviteiten bekijken in Nederland


Runderland zoekt ondernemers

Eén van de rassen die hoog op de verlanglijst staan is de Texas Longhorn, het legendarische cowboy rund. ‘We hebben veel interesse in runderrassen die nog niet of bijna niet in Nederland te vinden zijn. De Texas Longhorn wordt op dit moment wel gefokt in Nederland maar slechts op één adres en in kleine aantallen. Dat zouden we graag naar het Westerkwartier, Runderland, halen, al zijn het er maar een paar. Dieren met een ‘verhaal’, dát is onze droom’, zegt Michiel Bus. ‘We hebben verschillende ideeën hoe we de dieren willen inzetten zoals bij alternatieve begrazingsprojecten, maar ook door koppelingen van activiteiten tussen verschillende ondernemers en voor leuke arrangementen.

> Meer weten over onze plannen, stuur een email.