Notice: can_display_jetpack_manage_notice used for an anonymous function is verouderd sinds versie , zonder beschikbaar alternatief. in /var/www/vhosts/runderland.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 4443
Cowdies – Runderland

Runderland_ILL_web113_Cowdies-kar-01
Smullen van een nieuw verhaaltje: Sunny Boy.

Cowdies is het nieuwe ijsconcept dat door ondernemer Kees van Genderen in het Westerkwartier werd geïntroduceerd. Trots, want met succes werd in oktober 2014 het eerste ijsseizoen afgesloten. Als dit jaar de zon het Westerkwartier weer zal verwarmen zullen de vrolijke Cowdies weer verkoeling brengen. Naast Clazina kan iedereen nu ook genieten van de nieuwste creatie uit de Cowdies stal: Sunny Boy.

Op initiatief van Runderland werd Cowdies ontwikkelt. IJsmaker Barend Mul van Sonneclaer levert biologisch roomijs en de Chocoladedroom uit Niekerk heeft de versiering gemaakt van echte chocolade. Allemaal eerlijke producten uit de regio en een bewijs dat samenwerking mogelijk is.

Cowdies zijn genoemd naar legendarische runderen uit onze geschiedenis. Clazina 48 werd in 1959 officieel de eerste Nederlandse melkkoe die in haar leven meer dan 100.000 kg melk produceerde en was daarmee de eerste, zoals we dat noemen, ‘honderdtonner’. Sunny Boy was een beroemde fokstier die Nederland wereldwijd op de kaart zette en meer dan een miljoen sterke melkrijke dochters voortbracht. Pas goed op hoor, want deze stier is woest lekker!

Runderland_ILL_web017-02_Cowdies_KVG

Met behulp 
van crowdfunding werd het mogelijk om
 Cowdies 
te starten. Heeft u interesse of wilt u meer informatie?

Runderland_ILL_web112_Cowdies-assortiment-01